Úvod » TRAVNÍ OSIVA » BARENBRUG SHADOW & SUN 1 kg


        

BARENBRUG SHADOW & SUN 1 kg

 

Číslo produktu: 10025B
Výrobce: Barenbrug
Hmotnost: 1
EAN kód: 8718911010279

Směs velmi vhodná na stinné plochy

Jak naznačuje její název, směs Shadow je velmi vhodná na stinné plochy. Při vývoji této směsi jsme se zaměřili na výběr odrůd, které dobře rostou iv stinných oblastech. Ne bezdůvodně je směs Shadow ideální travní směsí pro použití v stinných oblastech. Směs Shadow lze používat mnoho let, protože vytváří trávníky, ze kterých se budete těšit velmi dlouho.

Dobrá odolnost proti opotřebení

Kromě odrůd dobře snášejících stín, směs Shadow obsahuje i odrůdy s dobrou odolností proti opotřebení, což ji činí velmi vhodnou pro rekreační plochy. Děti se budou moci do sytosti hrát i na stinných částech trávníku ze směsi Shadow.

Travní směs je ošetřena Yellow Jacket® což je patentovaný povlak semene, obsahující přírodní materiál absorbující vodu vyrobený z kukuřičného škrobu. Tento vylepšený povlak pojme až 600násobek své hmotnosti ve vodě. Díky této úpravě je travní směs odolnější vůči přemokření i vysychání a rostlinka lépe a rychleji klíčí.

Složení směsi

  • Druh: Jílek vytrvalý (angl.) / Odrůda: Barlenium / Lolium perenne / Poměr (%): 20
  • Druh: Lipnica luční / Odrůda: Barimpala / Poa pratensis / Poměr (%): 20
  • Druh: Kostřava červená kratkovyb. / Odrůda: Barpearl / Festuca rubra / Poměr (%): 20
  • Druh: Kostřava ovčí / Odrůda: Hardtop / Festuca trichophylla / Poměr (%): 20
  • Druh: Kostřava červená trstnatá / Odrůda: Festuca rubra Commute / Poměr (%): 20 

Setba: Při dosažení 15 °C denních teplot provedeme výsev. Nejvhodnější doba výsevu je brzké jaro a pozdní léto, kdy jsou optimální podmínky pro zakořenění. Výsev převedeme do vlhké půdy za bezvětří křížem. Na 1 m2 potřebujeme 30 až 35 g osiva. Po výsevu hráběmi promícháme osivo se zemí a zaválcujeme. Plochu pokud nejsou srážky pravidelně jemně zaléváme, aby byla půda stále vlhká.

  • Výška seče: 30-40 mm
Mjg3M