Úvod » HNOJIVA TRÁVNÍKOVÁ » PROFI » FENIX Balanced Summer 19-08-19+2MgO 20 kg


        

FENIX Balanced Summer 19-08-19+2MgO 20 kg

 

Číslo produktu: 071805
Výrobce: AGRO CS
EAN kód: 8592542003547
Hnojivo FENIX je určeno pro profesionální uživatele s patřičnými zkušenostmi a absolvovanými školeními. Pro použití na vlastní zahradě využijte hnojiv řady Garden Boom od stejného výrobce AGRO CS. Při nákupu hnojiva FENIX je předpokládáno, že uživatel je seznámen se všemi riziky, pravidly skladování a aplikačními postupy.
 
FENIX Balanced Summer má vyrovnaný poměr živin zajišťuje optimální příjem v průběhu letních měsíců, kdy je trávník vystaven vysokým teplotám. Pozvolné uvolňování zajistí silný a zdravý trávník.
  • Složení: 19-08-19+2MgO
  • 40% MU
  • Vyrovnaná granulace
  • Velikost balení: 20 kg

Řada Balanced:

  • Výjimečná řada hnojiv, využívající dlouhodobého působení dusíku, zabudovaného v různě dlouhých oligomerech řetězených molekul močoviny.
  • Je určena k zajištění vyrovnané základní výživy rozsáhlých travnatých ploch. Tato řada se liší od řad Basic a Premium tím, že obsahuje 40% z celkového množství dusíku ve formě MU (řetězená močovina). Jedná se o hnojiva s pozvolným uvolňováním dusíku vlivem mikrobiální činnosti v půdě. To zajistí prodlouženou dobu působení hnojiva.
  • Hnojiva v této řadě obsahují fosfor ve všech živinových kombinacích pro všechna roční období pro vyrovnanější zásobení rostlin fosforem. Řada Balanced se dále vyznačuje komplexním obsahem všech základních živin: N, P, K, Mg, S. Další výhodou je, že hnojiva řady Balanced mají redukovaný obsah chloridů, takže minimalizují riziko zasolení půdy balastními chloridy.
  • Forma dusíku MU je v půdě velmi málo pohyblivá, takže i na velmi propustných písčitých půdách hřišť je silně omezeno vyplavování dusíku z půdy.

Na rozdíl od hnojiv s obsahem řízeně uvolňovaného dusíku, zpřístupnění dusíku vázaného v MU rostlinám závisí téměř výhradně na mikrobiální aktivitě v půdě a na rychlosti mineralizačních procesů. MU je zároveň zdrojem energie a stavebních kamenů pro půdní mikroorganismy. Použitím MU podporujete v růstu populace půdních mikroorganismů, které jsou odpovědné za mineralizační procesy v půdě (zpětné zpřístupňování živin vázaných v organických makromolekulách odumřelých organismů). Podmínky, které nejvýznamnějším způsobem ovlivňují růst kořenů a obecně aktivitu rostlin, tj. teplota a vlhkost jsou zároveň faktory, které regulují míru mikrobiální aktivity v půdě. Jinými slovy to znamená, že živiny obsažené v MU jsou ve zvýšené míře zpřístupňovány rostlinám díky zvýšené mikrobiální činnosti v půdě právě za podmínek, které jsou pro růst rostlin optimální. Uvolňování dusíku je tak v přímé korelaci s potřebami rostliny.

Složení:

19% N Celkový dusík

3,6% N-NH4 Amonný dusík

7,8% N-NH2 Močovinový dusík

7,6% N Močovinoformaldehydový dusík

2,9% N Dusík z močovinoformaldehydu rozpustného pouze v horké vodě

3,9% N Dusík z močovinoformaldehydu rozpustného ve studené vodě

8% P2O5 Oxid fosforečný rozpustný v neutrálním citronanu amonném a ve vodě (= 3,5 % P Fosfor)

7% P2O5 Oxid fosforečný vodorozpustný (= 3 % P Fosfor)

19% K2O Oxid draselný vodorozpustný (= 15,7 % K Draslík)

2% MgO Oxid hořečnatý vodorozpustný (= 1,2 % Mg Hořčík)

ODhmYW