Vitisan - 100g

 

Číslo produktu: 003286
Výrobce: AgroBio
EAN kód: 8594028060655

Kontaktní přípravek proti padlí s preventivním a kurativním účinkem. Použití také v ekologickém zemědělství.

Působení: 

Fungicidní přípravek s preventivním i kurativním účinkem proti houbovým chorobám, především padlí a plísni šedé. Přípravek způsobuje změnu pH na listech, a tím brání klíčení spór a omezuje růst mycelia houbových chorob. Díky obsahu draslíku také pozitivně ovlivňuje vývoj rostliny. Používá se především v ekologickém zemědělství, účinným pomocníkem je však i při ochraně ovocných dřevin, drobného ovoce, kořeninové zeleniny, rajčat, koření nebo okrasných rostlin. Díky krátké ochranné lhůtě lze plody ošetřených rostlin druhý den po aplikaci konzumovat.

- padlí révy, plíseň šedá (Botrytis cinerea), padlí okurky, strupovitost, padlí angreštové, padlí jabloně, americké padlí angreštové

Aplikace:

Podle infekčního tlaku opakovat ošetření v intervalu 7-10 dnů. V révě vinné se aplikuje preventivně nebo kurativně v počátcích napadení v jádrovinách je prokázána kurativní činnost. Doporučuje se aplikace bezprostředně po oschnutí listů, nejpozději však do 48hodin od začátku infekce. Přípravek ve formě ve vodě rozpustného prášku.

Není mísitelný s přípravky na bázi Bacillus thuringiensis a přípravkem Myco-Sin, je mísitelný s měďnatými přípravky, s pomocným prostředkem HF- Mycol, listovým hnojivem PREV-B2 a s přípravkem Cocana.

Oblast použití: 

Ovoce, zelenina, okrasné rostliny, skleník.

NjllMjkx